Nieuws

Fairtrade Week | Jouw Aankoop telt!

2 t/m 10 mei is het weer zover!

In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeenten en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade producten en producenten! Want alleen samen maken we de wereld eerlijk.

Het zijn onzekere tijden, voor iedereen.

Toch laten deze tijden ons zien dat we allemaal met elkaar zijn verbonden. Niet alleen hier, maar over de hele wereld. 

Ook boeren en arbeiders wereldwijd maken zich grote zorgen over hun gezondheid en over hun inkomen. Extra zorgelijk is dat in die landen het sociale vangnet en de medische zorg veel minder goed geregeld zijn of soms zelfs afwezig zijn. We zien hoe Fairtrade nu kan helpen. Niet alleen door voorlichting, voorzorgsmaatregelen, financiële steun maar ook door de directe band die er bestaat tussen de boer daar en jij hier. Dagelijks genieten we van de producten die zij voor ons verbouwen.  

Steun elkaar

Samen komen we deze uitdagende tijd door. Vandaar onze oproep aan jou, om waar mogelijk in deze periode ook voor Fairtrade producten te kiezen. In de Fairtrade Week zetten veel supermarkten hun Fairtrade producten in het zonnetje. En wees gerust, als een Fairtrade product in de aanbieding is, gaat dit niet ten koste van het inkomen van de boer of arbeider.    

Jouw aankoop telt! #FairtradeTogether #fairtradewebshopnl